HTML

Jógaliget blog

Ebben a blogban a Jógaliget és Fitness Stúdió munkatársai (Timka, Ákos és Ádám) írnak a sportos életről. Van itt mindenféle info jógáról, TRX-ről, Spinningről és más sportokról. www.jogaliget.hu

Friss topikok

  • kudné: Szuper ez a cikk! Én nem rég találtam rá a TRX-re ami nagyon bejött nekem még akkor ha nem "tökéle... (2017.01.23. 15:55) Neked is jó lehet a TRX?
  • Bálintné Nagy Zsófia: Tetszett a cikk, hasonlóan az "itt fáj, ott fáj" miatt jógázom egyre többet. A gerincjóga nagyon j... (2013.04.02. 18:35) 6 ok, amiért egyre népszerűbb a jóga
  • Téltábornok: Köszönöm a tippeket,és válaszokat!Ha lesz egy kis időm, akkor mindenképp elmegyek dokihoz, már sze... (2013.01.22. 00:38) Gerincfájás? Itt a megoldás - 2. rész

2013.08.06. 10:53 Tmk

Nóri írása: Miért esik jól a hot jóga nyáron is?

Most nem a saját tollamal ékeskedem. Nóri, új jógaoktatónk írta a cikket, aminek nemcsak nagyon örültünk, hanem nagyon hasznosnak is tartjuk. Íme:

1297874920_hot_yoga.png

Beköszöntöttek a forró nyári napok, és ilyenkor feltesszük magunknak a kérdést, hogy biztos szeretném-e még jobban fokozni a hőérzetemet azzal, hogy elmegyek egy hot jóga órára? Van egyáltalán energiám hozzá? A felfűtött teremben való mozgás nagyon jól hangzik a téli hónapokban, de mikor a hőmérséklet a maximumon van, ki akar egy 34 fokos jógateremben izzadni?

Már jó ideje személyesen is tapasztalom, hogy a hot jóga nyáron is különleges előnyöket és pozitív eredményeket adhat.

A hot jóga segít hozzászokni a nyári hőséghez és nagy páratartalomhoz, és a tested „megtanulja” hatékonyabban hűteni magát. Miután elhagyod a jóga termet, úgy érzed, hogy a külső hőmérséklet hűvösebb, mint a benti. Ha sokat gyakorolsz, egyszer csak azt veszed észre, hogy a nyári kánikulát már nem érzed olyan forrónak, mint azelőtt. Nincs szükséged légkondicionálóra, már nem bánod, ha szabad levegőn kell tartózkodnod a legtikkasztóbb órákban, és több kitartásod lesz a nyári szabadtéri sportokhoz, mozgásokhoz is, mint pl a futás, a túrázás vagy a kerékpározás.

Mivel nyáron nincs nagy különbség a beltéri és a kültéri hőmérséklet között, ezért az órán a szokásosnál is gyorsabban bemelegednek az izmok, az ízületek és a szalagok.

A hot jóga sokoldalúan formálja az alakod, vékonyodik a derék, a comb, feszesebb lesz a has, a fenék, és így Te is formába hozhatod magad, hiszen bikini szezon van!

A nyári hónapokban gyakran tapasztaljuk, hogy mentálisan és fizikálisan is kimerültek vagyunk. A hőségtől álmosnak, fáradtnak érezzük magunkat, és nincs kedvünk a mozgáshoz. A hot jóga azonban energiával tölti fel a tested és a lelked, és kibillent az eltompultságból.

A nagy melegben gyakran idegesebbek, feszültebbek, ingerlékenyebbek vagyunk. Biztos tapasztaltad már Te is, hogy a hot jóga órák után mennyivel nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagy. Minél többet gyakorolsz, annál többször veszed észre, hogy harmóniába kerülsz önmagaddal, és ezt a nyugalmat, felszabadultságot lassan átülteted a mindennapokba is.

Ha úgy érzed, hogy a nyári gyakorlások alkalmával jobban izzadsz, akkor tudd, hogy több méreganyagtól szabadul meg a szervezeted. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne felejtsd el az elvesztett folyadékot pótolni.

20130414152230_allergia2_jpg.jpg

A hot jóga számtalan kedvező egészségügyi hatásai közül szeretném kiemelni szerepét az allergia kezelésében. Manapság sajnos nagyon sokak életét nehezíti meg ez a civilizációs betegség. Az állandó tüsszögés, orrfolyás, könnyezés erősen rányomhatja bélyegét a mindennapjainkra, és a nyári szabadságunkra. Az allergiás tünetek csökkentése, megszüntetése érdekében nagyon fontos az életmódváltás, a stressz csökkentése. Ez magában foglalja a mozgás beépítését a mindennapjainkba, a relaxációra való képességet, valamint a helyes légzés elsajátítását. A hot jóga órákon számos ászanában megnyílik a mellkas és a tüdő, valamint tisztulnak az orrjáratok, ami megkönnyíti a légzést, és ez a felső légutak és az arcüreg tisztulását is elősegíti. Mivel ez az edzésforma erősíti az immunrendszeredet is, kiegyensúlyozottabb leszel, és így egészséged sem billen ki egyensúlyi helyzetéből.

Ha esetleg olyan munkahelyen dolgozol, ahol nyáron picit lazább, rugalmasabb a munkarend, akkor használd ki az így keletkezett plusz szabadidőt, fordítsd az egészségedre, és gyere el jógázni. Hidd el a tested, és a lelked is meghálálja.

Nora.jpg

Ha szeretnél többet tudni Nóriról, itt találod a bemutatkozását, és az óráit. Gyere el, hogy személyesen is megismerkedjetek és tapasztalhasd a fenti változásokat!

Timka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogaliget.blog.hu/api/trackback/id/tr925442903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása