HTML

Jógaliget blog

Ebben a blogban a Jógaliget és Fitness Stúdió munkatársai (Timka, Ákos és Ádám) írnak a sportos életről. Van itt mindenféle info jógáról, TRX-ről, Spinningről és más sportokról. www.jogaliget.hu

Friss topikok

  • kudné: Szuper ez a cikk! Én nem rég találtam rá a TRX-re ami nagyon bejött nekem még akkor ha nem "tökéle... (2017.01.23. 15:55) Neked is jó lehet a TRX?
  • Bálintné Nagy Zsófia: Tetszett a cikk, hasonlóan az "itt fáj, ott fáj" miatt jógázom egyre többet. A gerincjóga nagyon j... (2013.04.02. 18:35) 6 ok, amiért egyre népszerűbb a jóga
  • Téltábornok: Köszönöm a tippeket,és válaszokat!Ha lesz egy kis időm, akkor mindenképp elmegyek dokihoz, már sze... (2013.01.22. 00:38) Gerincfájás? Itt a megoldás - 2. rész

2013.11.21. 10:01 Tmk

5 ok, amiért a jóga feldobja a szexuális életedet

Ismert, hogy a szex megnyugtat, felszabadítja a boldogsághormonokat, felpörgeti az immunrendszert, megszabadít még az orrdugulástól is. Ami a legjobb: tovább élsz tőle. Ha mindez nem lenne elég, a jógával még jobbá teheted. 

Persze, sokan azt a módszert választják, hogy vad szextippekkel szórakoztatják egymást a legjobb barátnőkkel/barátokkal, de a jóga jobb módszer a szexuális életünk felpörgetésére. Nem kevesebbet állítunk, mint hogy az orgazmusaid mennyisége és minősége is ugrásszerűen nő. Hogyan?

0909-yoga-sex.jpg

1. A jóga erősíti az izomzatot és fejleszti az állóképességet: be kell valljuk, hogy ezeket a különleges pózokat megtartani melós feladat. Ahogy megerősödik a szív és a tüdő, úgy fogod érezni, bármeddig képes vagy szaladni. Az erősebb és rugalmasabb izmok ugyanúgy segítenek, hogy tovább tudj teljesíteni – az ágyban is. 

2. Belső izmaid is erősödnek: a jóga pozíciói minden izmot erősítenek, így a medence izmait is fejlesztik – ezek azok, amik annyi örömöt okozhatnak neked is és a partnerednek is szeretkezés közben. A jógagyakorlás egyik alapja az ún. mula bandha tartása, amelyet ismerhetsz az intim tornából is. (Ha egyiket sem ismered, az egyszerű példa: ezeket az izmokat húzod össze kétségbeesetten, amikor túl hosszú a sor a vécé előtt.) A legtöbb erősítő ászanát segíti ez az izomzár, sőt egyes haladó jógaórákon akár 90 percen keresztül folyamatosan összehúzva kell tartani ezeket az izmokat. Nem is csoda, hogy ezek után mikre leszel képes otthon éjjelente.

3. Rugalmasabb leszel: ha szeretnél kreatívabb lenni a hálószobában és a pasid nyakába rakni az egyik lábad, miközben a másik a földön marad, a rendszeres jóga-gyakorlást neked találták ki. Magabiztosabban, kényelmesebben és sérülések nélkül próbálhatsz ki új pozíciókat!

4. Igen, az önbizalmad is növekszik: ha erősnek és szépnek érzed magad a testedben, az hatalmas előnyt jelent a párkapcsolatodban, vagy a párkeresésben is. Az apró, idegesítő bizonytalanságok elmaradnak és bátran, magabiztosan mehetsz bele a játékba. A jógagyakorlás folyékony természetének és erősítő jellegének köszönhetően megtapasztalhatod a tested teljes potenciálját.

5. Jobb koncentrálóképesség: benne lenni a pillanatban és átélni az élményt annak teljességében; szabadon mozogni és követni a parázsló ösztönöket – ezek az összetevők kellenek ahhoz egy jó kis lépedő-összegyűréshez. Ha valamit a jóga megtanít nekünk, az pont az, hogyan éld át a pillanatot annak teljességében, hogyan figyelj a lélegzetedre, hogyan legyél nyugodt, derűs és elégedett. Meglesz a képességed, hogy kikapcsolj a napi mókuskerékből és arra figyelj, amire szeretnél. Így sokkal könnyebben átadhatod magad a partnerednek és az izgalmas élménynek.

UpdogSex.jpegKépfelirat: Interjúalanyaink 100%-a számolt be arról, hogy
próbált már jógapózokat az ágyban.
(a theultimateyogi oldaláról)

Ezt a cikket nem mi írtuk, csak pontosítottuk és jógaligetesítettük. Az eredeti cikk az aum.hu-n jelent meg, szerzője/fordítója Csák Gergely.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogaliget.blog.hu/api/trackback/id/tr65647015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása