HTML

Jógaliget blog

Ebben a blogban a Jógaliget és Fitness Stúdió munkatársai (Timka, Ákos és Ádám) írnak a sportos életről. Van itt mindenféle info jógáról, TRX-ről, Spinningről és más sportokról. www.jogaliget.hu

Friss topikok

  • kudné: Szuper ez a cikk! Én nem rég találtam rá a TRX-re ami nagyon bejött nekem még akkor ha nem "tökéle... (2017.01.23. 15:55) Neked is jó lehet a TRX?
  • Bálintné Nagy Zsófia: Tetszett a cikk, hasonlóan az "itt fáj, ott fáj" miatt jógázom egyre többet. A gerincjóga nagyon j... (2013.04.02. 18:35) 6 ok, amiért egyre népszerűbb a jóga
  • Téltábornok: Köszönöm a tippeket,és válaszokat!Ha lesz egy kis időm, akkor mindenképp elmegyek dokihoz, már sze... (2013.01.22. 00:38) Gerincfájás? Itt a megoldás - 2. rész

2013.05.01. 08:09 JuhaszAk

Jógázó celebek

Címkék: Címkék www.jogaliget.hu jógázó celebek asthanga jóga

Jógázni nem csak jó-, hanem divatos dolog is, főleg az USA-ban. Az elmúlt években több cikket és képsorozatot láttam jógázó celebekről, összegyűjtöttem néhány információt, hogy ki miért és mit jógázik közülük:

 

Robert Downey Jr. nagyon fiatalon sikeres és keresett színész volt, a Chaplin filmben is nagyon jó volt, de jobban állt neki  a könnyeddebb műfaj, mint pl az Air America.

A siker megártott neki, mert az 1990-es évek végén súlyos drogfüggő lett, a karrierje is csak döcögött, majd több sikertelen leszokási kísérlet, rehabilitációt követően a 2000-es évek közepén meglódult a szekere és olyan szerepekben tért vissza, mint Tony Stark Vasember és az új Sherlock Holmes.

RDJ egy 2012. év eleji Men’s Fitness számban mutatkozott be jógiként és a cikkből megtudtam, hogy a jóga nagy szerepe volt a rehablitációjában. Downey egyébként Power Flow jógát gyakorol Vinnie Marino irányításával, aki maga is jóga celeb. (a képen ketten láthatók)

Itt egy cikk arról, hogy mit gondol RDJ a jógáról.

 robert-downey-vinnie-marino-yoga-large.jpg

 2e7736b53e7ece00a3b8b8358904f8f7.jpg

 

Madonna jóga gyakorlásával kapcsolatban nagyon sok cikket olvastam már. Ő a jóga egyik legkeményebb verzióját az Asthanga jógát gyakorolja már jó ideje. Madonnát Sting ismertette meg az Asthanga jógával a 90-es években és ő hozta össze Danny Paradise aki Pattabi Joisnál tanulta az Asthangát. Paradise egyike volt annak a kevés nyugati tanároknak akiket maga Pattabi oktatott.

madonna-yoga.jpg

Madonna kidolgozott izmairól készültek előnyös és kevésbé előnyös képek és sokan voltak egy időben azok, akik azt mondták, hogy Madonna túlzásba viszi a jóga gyakorlást, mert csupa izom és egy deka zsír sincs raja. A magam részéről inkább fantasztikusnak tartom, hogy valaki 50 év felett még ilyen kirobbanó formában van.

madonna-michael-jackson-tribute-25.jpg

Brutálisan erős és tejlesen szálkás. A kemény Asthanga gyakorlás formában tart még 50 éves korban is!

 

És egy kis extra, Madonna eldalolja nekünk a Patanjali mantrát, amit a jógik az Asthanga óra előtt énekelnek.

 

Következő jóga celebünk Jennifer Anniston. Ő állítólag 2005. óta jógázik, és ennek köszönheti jó alakját, és a nyugalmát. Ez már pár éves hír, reméljük Rachel, akarom mondani Jennifer azóta is kitartó jóga fan és nem csak a fotók kedvéért vágta magát vriksászanába.

 

139413112.jpg

 

Kutatásom során találtam rá Adam Levine-ra, akinek a zenéjét nagyon kedveljük Timkával. Adam a Maroon5 énekese és elkötelezett jóga fanatikus. Évek óta jógázik és állítólag a súlyzókat messzire kerüli.  Itt egy hosszabb cikk Adamról amiből megtudtam, hogy a srác nehezen szokott hozzá a színpadi élethez és a jóga segített őt a "földön" tartani, ezen kívül a jóga egyensúlyt ad neki az életben és rugalmas lesz tőle – nem csak fizikai életben.

 rockstar_yoga_1616_641x.jpg

 0.jpg

Ezen a lefele néző kutya pózon van még mit javítani. :-]

adam.png

És olyan képek, amire nem ártana egy 18-as karika :-]

 

Nagy kedvencem volt egy időben a Dexter sorozat, aminek a főszereplője Michael C. Hall is jógás. Sokat nem tudni róla, mivel nem nagyon adott interjút a témában, de a paparazzik lefényképezték, ahogy egy helyi jóga stúdióba megy a lakóhelyéhez közel. Hallnál 2010-ben rákot diagnosztizáltak (Hodgkin limfómát), mely a rák egy jól gyógyítható változata. Nem tudni, hogy ennek hatására kezdett-e jógázni vagy másért, de azóta kigyógyult a rákból és folytatták a Dexter sorozatot, ami szerintem az 5. szériánál már dögunalmas volt. :-/

 FP_6840826_HallMichaelC_Yoga_EDG_022311.jpg

 

Éééés utoljára hagytam a jóga istent, aki Madonnához hasonlóan nem idei csikó, sőt ő már a 60-at is átlépte. Sting a 90-es évek kezdete óta jógázik a feleségével, akivel már 30 éve házasok. Sting egy zenész társán keresztül ismerte meg Danny Paradise jóga oktatót. Sting is az Asthanga jógát gyakorolja, többször is járt Pattabi Joisnál is aki az Asthanga pápája volt néhány évvel ezelőtti haláláig.

StingYoga.jpg

sting-yoga.jpg

Korábban már olvastam néhány interjút Stinggel és az a rész nagyon tetszett amikor azt mondta, hogy régebben sokat repült a világban és mindig kihasználta az időt és a repülőn gyakorolta a jógát. Fejenállás, napüdvözlet, egyebek. Valószínűleg nem egy kereskedelmi járaton utazott, mert ott nem sok hely van egy ilyen mutatványra, de ha saját géped van, ott valószínűleg nem szólnak rád, hogy tisztelt Sting úr tessék már bekötni az övet. :-]

És egy hosszabb interjú Stinggel a jógáról. Érdekes!

 Jois-03.jpg

Itt éppen R. Sharath Jois-al (Pattabi unokája) pózol egy Jois jóga shala előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogaliget.blog.hu/api/trackback/id/tr205250464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása