HTML

Jógaliget blog

Ebben a blogban a Jógaliget és Fitness Stúdió munkatársai (Timka, Ákos és Ádám) írnak a sportos életről. Van itt mindenféle info jógáról, TRX-ről, Spinningről és más sportokról. www.jogaliget.hu

Friss topikok

  • kudné: Szuper ez a cikk! Én nem rég találtam rá a TRX-re ami nagyon bejött nekem még akkor ha nem "tökéle... (2017.01.23. 15:55) Neked is jó lehet a TRX?
  • Bálintné Nagy Zsófia: Tetszett a cikk, hasonlóan az "itt fáj, ott fáj" miatt jógázom egyre többet. A gerincjóga nagyon j... (2013.04.02. 18:35) 6 ok, amiért egyre népszerűbb a jóga
  • Téltábornok: Köszönöm a tippeket,és válaszokat!Ha lesz egy kis időm, akkor mindenképp elmegyek dokihoz, már sze... (2013.01.22. 00:38) Gerincfájás? Itt a megoldás - 2. rész

2013.05.15. 21:39 JuhaszAk

Ismerkedj meg legfittebbjeinkkel - bemutatkozik Zsanett

Címkék: fogyás jógaliget www.jogaliget.hu hot flow jóga legfittebb program

 

Zsanett egyike annak a 6 vendégünknek, aki márciusban belekezdett a 3 hónapos Jógaliget Legfittebb programba. A programban minden hónapban megnézzük, hogy Legfittebbjeink mennyit fejlődtek.

Az első hónap eredményeiről már olvashattad a beszámolómat

Itt olvasható a beszámoló a 2. hónap eredményeiről

Zsanett a Legfittebb program hatására "jóga függővé" vált, 2 hónap alatt 23 alkalommal jógázott. Kedvence a Hot jóga Flow, most elmondja, hogy miért:


28 éves vagyok és termékspecialistaként dolgozom egy multinál, ami azt jelenti, hogy napi 9-10 órát ülök egy vagy több asztal mögött. Lassan egy éve volt az esküvőm, mely jelentős energiámat felemésztette és mindent annak vettem alá, hogy számunkra tökéletes nap lehessen. Amint túljutottunk a "nagy napon" a feladatok elfogytak, új célokat kellett kitűzni. Viszont annyira jól esett a semmittevés, hogy azt hiszem átestem a ló túloldalára. :)

A program előtt sportoltál rendszeresen?

Nem, sajnos a rendszeres sportolás már hosszabb ideje kimaradt az életemből. Utoljára a főiskola alatt röplabdáztam.

Miért kezdtél bele a programba? Mi volta célod, amikor elkezdtél a Jógaligetben edzeni?

Azért kezdtem el a Legfittebb programot, hogy visszavezessem magam a rendszeres sporthoz. Régóta keresem azt a sportot, amit nem unok meg két hét alatt. Sajnos eddig ezért hagytam abba az elkezdett sportokat, mert épp az edzés lett unalmas, vagy a hely/környezet volt az ami nem tetszett. A jógát már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, a Hot Flow jóga be is vált, megtaláltam benne azt a változatosságot amit kerestem.

Milyen pozitív változásokat vettél magadon észre mióta rendszeresen sportolsz?

Szeretem, hogy rendszeresen izomlázam van :) Ez mutatja másnap reggel, hogy előző nap tényleg sokat dolgoztattam a testem. A jóga hatására sokat javult a hajlékonyságom és ahogy Te említetted a „mentális állapotom”.  Nyugodtabb vagyok, jobban tűröm a stresszt.

DSCF0042.jpg

Melyek a kedvenc óráid és miért? Hogyan kombinálod az edzéseket és miért?

A Hot Flow jógát és a Jógaliget AIR-t is nagyon szeretem. A Flow jógában azt szeretem, hogy dinamikus és minden oktató másmilyen egy kicsit, úgyhogy nincs ismétlődés a héten. Bevallom én szeretem, hogy nem túl "spirituálisak" az órák és kevesebb a meditáció, mint egy átlagos jóga órán. Szeretem a Flow sorozat dinamikáját is. A Jógaliget AIR egy új terület nekem, szeretem, hogy "különleges" és új dolgot próbálhatok ki.

DSCF0039.JPG

 Zsanett a Jógaliget AIR órán

Változtattál az étrenden, táplálkozásodon vagy pont ugyanannyit és ugyanolyat eszel, mint korábban?

Próbálok odafigyelni, hogy kevesebb szénhidrátot egyek, bár nekem nem a fogyás a fő szempontom. szerintem egyre jobban sikerül betartanom, hogy kevesebbet és tudatosabban táplálkozzak.

Milyen célod van a programmal? Milyen eredményt szeretnél elérni a 3 hónap alatt?

Az a célom, hogy hozzászoktassam magam a rendszeres edzéshez. Az első beszámolód után rákerestem a testzsír százalék kérdésre, és a második célom a "normális" intervallumba csökkenjen a testzsír arányom.

Abban pedig már szerintem jó úton haladok, hogy mozgás és jóga függő legyek. :)  Ha csak heti 2 alkalommal tudok menni, akkor már hiányzik a mozgás. Ebben segített a közvetlen légkör ami jellemzi a Jógaligetet és természetesen az edzések színvonala is.

DSCF0048.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogaliget.blog.hu/api/trackback/id/tr955297210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása